tisdag 16 april 2013

Att dela med sig av inspiration och tips för undervisning och kompetensutveckling.

Under tisdagen har ett gäng lärspridare i Borås återigen samlats för att ta del av tankar kring IKT och undervisning. Vi har diskuterat och reflekterat i olika konstellationer. En del tips har kommit från föreläsarna, andra från kollegor i gruppen. Nya tankar har väckts under fikapauser och i diskussionsgrupper, och i alla sammanhang har någon eller några kunnat ge exempel på webbsidor och funktioner som skulle kunna underlätta i olika lärandesituationer.
Det är slående hur mycket kunskap vi sitter på, och som är värd att delas, så att vi kan använda och utveckla den i undervisningen i våra olika ämnen. Jag tror att det är viktigt att vi faktiskt fortsätter på den inslagna banan att dela dessa tips och inspirationssidor med varandra. Här på bloggen, på Facebook-sidan för Tänk Om-gruppen och inte minst på våra respektive skolor, i ämnes-och lärarlag.
Sökandes en och en hittar vi säkert en hel del vettigt, men med en gemensam resursbank sparar vi tid och kan inspireras av varandra.



Några av inspirationstipsen från idag kommer här:

Twitter kan vara kul att använda för att hålla sig uppdaterad. #skolverket, #bildningsstaden, #BFL, #skolchatt (torsdag kl 20:00-21:00)...

Finns en massa Facebook-sidor som det sker intressanta diskussioner på.
Flippa klassrummet, Bedömning för lärande i särskolan, Big five, tänk om, IKT-verktyg, Skype i klassrummet, Språklärares riksförbund, Sociala medier i skolan, Skolsnack (Podcast).

Fortsätt inspirera varandra!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar