tisdag 16 oktober 2012

Bara eleverna får en dator så har vi BFL, eller?

I Borås stad så har vi en grundidè vad gäller lärande. Vi arbetar enligt professor Dylan Williams teori, bedömning för lärande (BFL). För er som inte vet vad BFL är rekommenderar vi: Borås stad om BFL

Snart använder alla kommunala gymnasieskolor i Borås stad sig av MAC-datorer. Därmed så har vi även sett att vårt BFL-arbete kommer att underlättas. I och med att varje elev har en dator så underlättas även kamratrespons och självrespons. Eleverna kan också dela med sig av sina texter via airdrop och de kan spara sina texter och se sin egen utveckling lättare. Allting går lättare och snabbare.

En av de grundläggande principerna i BFL är effektiva klassrumsdiskussioner, frågor och uppgifter som utforskar lärande.
Finns risken att vi går bort oss bland de tekniska digitala lösningarna?

+
Ruben Puentedura
Dylan Williams

2 kommentarer:

  1. Jag tror inte att risken att gå bort sig i tekniken inte är så stor. Det gäller att se den som ett hjälpmedel och inte som ytterligare en sak som man ska hinna med.

    SvaraRadera
  2. Att skapa en blogg med och för elever och ämneslärare är ett sätt att skapa ett forum för formativ bedömning. Eleverna kan genom bloggen få en vana att bedöma sig själva och varandra genom jämförelser. Därmed skaffar de sig olika förebilder inom klassen som nödvändigtvis inte behöver vara läraren.

    SvaraRadera